Ви п’єте каву щоранку?

By vedavrat
*** coffee everyday - кава щодня - кофе каждый день ***

Кава – обов’язковий ритуал.

 
Для більшості людей кава є обов’язковий ритуал, з якого починається ранок. Адже без кави нам складно прокинутися. Вчені дали добрі новини для всіх любителів кави, щоб пити ароматний напій щодня.
 
1. Кава є основним джерелом антиоксидантів: Людське тіло поглинає більше антиоксидантів з кави, ніж з овочів і фруктів.
 
2. Запах кави має антистресовий ефект: Корейські дослідники виявили, що аромат кави особливим чином діє на білки, пов’язані з напругою мозку, і допомагає мислити позитивно.
 
3. Кава може зменшити симптоми хвороби Паркінсону: Згідно зі статтею опублікованій в 2012 році в науковому журналі Science Daily, кава допомагає людям, що страждають на хворобу Паркінсону, краще контролювати свої рухи
 
4. Це добре для печінки: Результати дослідження, що проводилося протягом 22 років (в кому взяли участь 125 000 чоловік), показали, що у тих, хто випивав хоча б одну чашку кави в день, на 20% знизилася ймовірність розвитку цирозу.
 
5. Кава знижує схильність до самогубства: 2-4 чашки кави в день можуть знизити ризик самогубства для чоловіків і жінок на 50%.
 
6. Знижує ризик захворіти на рак шкіри: Він знижує ризик розвитку раку шкіри у жінок.
 
7. Покращує спортивні результати: Кофеїн збільшує кількість жирних кислот в крові, що дозволяє м’язам поглинати і спалювати жир і перетворювати його в енергію. Це зберігає запаси вуглеводів і дозволяє організму використовувати їх пізніше.
 
8. Зменшує ризик захворювання на цукровий діабет: Дослідники виявили, що люди, які п’ють по 4 чашки кави в день, на 50% знижують ризик розвитку діабету 2 типу.
 
9. Кава дуже хороший для мозку: Телекомпанія CNN довела, що кава дозволяє мозку людини більш ефективно працювати.
 
10. Кава може зробити вас менш депресивними: Дослідження, проведене Американським Національним інститутом охорони здоров’я, показало, що люди, які п’ють хоча б 4 чашки кави на тиждень, на 10% менше схильні до депресії ніж ті, хто кави взагалі не п’є.
 
Джерело: ultimedalweb*** Кава - обов'язковий ритуал. coffee-кофе ***
Print Friendly, PDF & Email